bara 1 till - en stickpodcast

Categories

stickning
general

Archives

2015
March

2014
August
July
June
May

June 2014
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Syndication

Avnitt 3 - Semesterplaner, skämsgarner och superförkylningar

Vi pratar i det här avsnittet om Semesterplaner, skämsgarner och superförkylningar!

Pratar gör Kamilla och Sockeranna!

Vi passar på att be om ursäkt för eventuella hostningar och harklingar som vi missat att klippa bort.

Sockeranna har varit på LAN och vi kommer fram till att de som är födda på 90-talet inte är småbarn längre, Anna blev smittad av barnbaciller och har fått en sk. "derby kiss" på träningen, blåmärken på stjärten verkar vara Annas grej.

Våra gemensamma vänner har inte en gravidmage längre! Grattis till bebisen!

Kamilla har som alltid haft fullt upp med renoveringen och hon har beställt tapeten! Kamilla och sambo gjorde debut på parmiddag och fick då träna på sociala koder och tagit med present och spelade trädgårdsyatzy och vaknade upp dagen efter med en superförkylning. Sommarsambon har åkt hem, kaktusarna har vuxit och Avmaskat.se har lanserats!
Inför kommande avsnitt tillsammans med Playsweetmusic får ni ställa frågor ni vill fråga Anna (Nilsson) och Kamilla om design, om avmaskat eller om något helt annat ni vill veta! antingen här på bloggen, via mail eller på annat sätt, inte tankeöverföring. Ni kan se kontaktuppgifter lite längre ner.

Sockeranna är klar med sin bigger on the inside, hurra! Sedan har hon även stickat på sina Tore. Kamilla har monogamstickat och det har gett resultat i både en färdig Bella Baby och en färdig Juno, hon har också påbörjat en blå Lilla koftan.

Vi pratar lite om skämsgarn, både Kamilla och Sockeranna har Tove som skämsgarn och kommer överens om att Gästrike från Järbo också är ett bra skämsgarn. Kamilla erkänner sin fäbless för pälsgarner och är återigen avundsjuk på att bara barn får ha fina kläder och berättar om sina tassvantar.

Vi pratar om semesterplaner och Kamilla berättar om sina Pariserfarenheter, Sockeranna är sugen på att resa runt till lite huvudstäder runt om i Europa och kanske åka och köpa ett par nya rullskridskor i Berlin med kanske det också blir Stockholm och Dolly Parton. Kamilla förklara sin kärlek till Göteborg och att hon aldrig varit längre söder ut än just Göteborg och hon ska klyva ved i fjällen eftersom det installerats en kamin i hemmet och åka till Orust en vecka och bara hänga.

Som semesterstickning tycker Anna att skrytstickning är bäst, Kamilla vill ha små och lätta saker med sig.

Denna semester kommer Anna sticka vantar från Vantar för alla årstider eftersom i oktober ska hon vara klar och kanske en liten kofta också. Kamilla har ett sug efter två koftor Downton Pullover men som en kofta och Ginny's cardigan!

Grattis till Maggan som vann det fina mönstret Vernus!

på instagram/twitter får ni gärna använda #bara1tillpodcast!

Kontakta oss gör ni via
Ravelrygruppen Bara 1 till, facebookkontot, mail på kontakt@bara1till.se

Tack för att ni har lyssnat och ha en fantastisk sommar så hörs vi när vi hörs!

Direct download: avsnitt3.mp3
Category:stickning -- posted at: 3:24pm CET

Välkomna tillbaka eller kanske för första gången!

vi har startat #bara1tillpodcast på instagram och twitter, använd och dela!

Kontakta oss gör ni via 
Ravelrygruppen Bara 1 till, facebookkontot, mail på kontakt@bara1till.se

Pratar gör Kamilla och Sockeranna!

Anna har träningsvärk efter roller derby och Kamilla har pluggat, jobbat och planterat kaktusar.

Kamillas sambo har kliat sig och inte kan sova eftersom ”brännmy’” har invaderat trädgården, Kamilla själv kan skatta sig lycklig eftersom hon äter antihistamin och slipper kli.

Stickmässigt fortsätter Anna på sin bigger on the inside och Kamilla har hetsat och påbörjat tre nya projekt, JunoSansa, Bella baby och fortsatt på ett gammalt UFO. Kamilla tipsar om #stickagult på instagram.

Vi erkänner våra obefintliga kunskaper om barnstorlekar, kanske beror det på att ingen av oss har barn?

Men barnstickning vi har gjort och minns är Kamillas Owlet till systersonen och en flätstickad kofta till sin systerdotter, även där var det storleksproblem. Anna har stickat en kofta och en mössa med får på och en overall till kommande barn, men som sedan blev kompisars barn och som hon hoppas på få komma hem när/om det är dags för egna barn.

Barngarner som vi fått tips om är mjuka garner och inga riviga garner alls. 
Men tips vi fått in är Cascade 220Visjögarn (med uttalsproblematik), Highland wool från hjertegarn, WollmeiseOnion cotton + wool, Zitron lifestyle.

Kamilla stickade en grön kofta till sin lillasysters dotter eftersom ungen ändå skulle bli rödhårig, Anna föredrar naturfärger och vill gärna att flätorna ska synas väl, funderar också över menen barn får genom att bryta könsnormer vid klädpåtagning.

Bäst med färger är att fråga barnen själva, det fungerar ju när de är nog gamla för det. Vi har helt olika känslor inför rosa.

Vi pratar om drömyrken, vi hade ganska samma och busschaufför verkade vara ett bra jobb. Anna ville bli drottning och därmed få makt, Kamilla ville bara få ha fina klänningar på sig.

Vi pratar om matchande barn och hur traumatiska minnen Kamilla hade från att matcha sin lillasyster.

Vi är sugna på att sticka babyfiltar!

Anna går ut starkt med att vilja sticka Baby blanket latvian garden men i mine craft-tema!, Kamilla är sugen på en fin djurfilt vid namn Villi Pohjola, men mönstret finns bara på finska men inte något som inte är överkomligt.

Anna har också Sea blanket hon vill sticka med Star Warstema istället för havstema men Kamilla kommer på en bättre idé!

Kamilla vill sticka Legend of baby Link! Hon borde ha stickat den tidigare till hennes bästa kompis bäbis.

Annas sista mönster är ett mönsterhäfte med massor av norska mönster som hon bad garnbutiken specialbeställa till henne.

Sist ut har Kamilla Leksak som finns i massor av storlekar också.

Vi har fått tips om Dyakcraftstickor som verkar väldigt spännande och så tävling när ni kan vinna Anna Nilssons (playsweetmusic) nya mönster Vernus!!

Anna ska på LAN och vi frågar oss vad ett stickLAN är för något? 

Kamilla ska på events och vi planerar WWKIP!

Direct download: avsnitt2.mp3
Category:stickning -- posted at: 8:29pm CET

1